Pledeaza pentru drepturile tale ca pacient

 

Pacientii trebuie sa stie ca asociatiile de pacienti ii pot sustine de cate ori au nevoie. Fiecare dintre noi poate iesi public si sustine ca nu are tratament sau ca nu a fost tratat corespunzator in sistemul de sanatate, transmite Asociatia COPAC intr-un comunicat de presa.

Implicarea fiecaruia dintre noi poate schimba lucrurile in sistem!

Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania ( COPAC), cu sprijinul Ambasadei Frantei, lanseaza proiectul „Pledeaza pentru drepturile tale ca pacient!”.

Proiectul va cuprinde o campanie de informare ce va avea ca figuri centrale sase pacienti – lideri de asociatii de pacienti din COPAC, care isi vor face publica povestea de pacient si ce motivatie au avut sa se implice in miscarea pacientilor, o cercetare in urma careia va fi elaborat un raport cu titlul ”Starea natiunii – principalele probleme ale sistemului de sanatate – perspectiva pacientilor”, un training cu reprezentantii mass-media, trei intalniri zonale la Cluj, Iasi si Craiova.

“In cadrul proiectului vom realiza si o cercetare asupra principalelor probleme cu care se confrunta pacientii cronici. Invitam toti pacientii care doresc sa ne spuna cu ce probleme s-au confruntat sa completeze chestionarul aflat pe : https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVZJxD9NM2i5bgU9mKwY-w3OKTiVJFiwif7zn_mAvUmpnE-A/viewform?c=0&w=1 “, scrie in comunicatul COPAC.

Stefan Radut este un fost pacient cu tuberculoza MDR (multidrog rezistenta). Cei doi ani de tratament dur in urma carora i-a fost afectat si auzul si a suferit si o operatie pe plamani nu l-au ingenunchiat, si a ramas acelasi om bun. In plus, acum este mai determinat ca niciodata sa sprijine alti pacienti, pentru ca traseul prin care a trecut el sa fie unul mai lin.

„Pentru mine asociatia a reprezentat si reprezinta rostul meu in viata. Cand am descoperit asociatia am descoperit si menirea mea pe pamant Cred ca implicarea intr-o asociatie de pacienti ii poate ajuta in primul rand sa-si rezolve niste probleme pe care le au si apoi vor avea prilejul sa ajute alti oameni si asta e minunat. Asa ca, pacienti din toate colturile tarii, uniti-va!”, spune Stefan in comunicatul transmis de Coalitia Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania ( COPAC). 

Mai multe detalii despre campanie puteti gasi pe www.pledeaza.copac.ro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.