Platforma de informare pentru pacientii cu cancer pulmonar

Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat prima platforma online de informare despre cancerul pulmonar.

Platforma contine informatii despre cancerul pulmonar, imuno-oncologie, biomarkeri si rolul testarii acestora in tratamentul cancerului pulmonar, dar si un ghid de conversatie menit sa ajute pacientul in discutiile cu medicul.

„Cancerul pulmonar este o problema majora de sanatate publica si fiecare dintre noi trebuie sa contribuie la constientizarea amplorii acestui tip de cancer. In lipsa unor campanii de informare pentru populatia aflata la risc, dar si a accesului intarziat la terapii inovatoare, sansele de supravietuire pentru pacientii cu cancer pulmonar scad considerabil. In acest context, testarea biomarkerilor este extrem de importanta pentru acesti bolnavi – ei pot primi tratamentul potrivit si pot castiga timp pretios in lupta impotriva cancerului”, a declarat Cezar Irimia, presedintele FABC, potrivit comunicatul de presa.

El mai precizeaza ca in Romania, testarea biomarkerilor validati se face gratuit, la recomandarea medicului, in baza unui voucher pe care pacientul il foloseste la un laborator de specialitate.

Platforma pulmonar.invingemcancerul.ro a fost lansata in cadrul campaniei ‘Viata fara piese lipsa – Actioneaza. Discuta. Testeaza’.

Etichete: cancerul pulmonar, imuno-oncologie, biomarkeri

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.