Platesti serviciul medical, nu mai arati cardul!

cardulPacientii care au platit din mana un serviciu medical, fie o consultatie, investigatie de alta natura sau o reteta, nu mai trebuie sa prezinte cardul.

Conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate i-a sfatuit pe oameni ca intr-o astfel de situatie, sa nu ofere furnizorului si cardul.

„Serviciul este decontat de Casa, ai folosit cardul, nu-l platesti. Daca il platesti, nu mai dai cardul”, a declarat conform Agerpres, Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Cardul de sanatate este unic instrument de functionare a sistemului public de sanatate. Atunci cand se furnizeaza un serviciu medical in regim de sistem privat, adica cu bani, cardul nu mai este necesar.

In prezent mai sunt aproximativ 500.000 de romani care nu au primit cardul de sanatate, 90.000 doar in Bucuresti.

In data de 1 mai, prima zi de obligativitate a cardului, CNAS precizeaza intr-o informare publica faptul ca va fi asigurata permanenta in toate casele de asigurari din tara pentru relatiile cu publicul.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.