Plasma din sangele celor care s-au vindecat de coronavirus, eficienta in tratamentul bolnavilor

Autoritatile sanitare din China au solicitat persoanelor care s-au vindecat de infectia cu noul coronavirus covid-19, sa doneze sange din care medicii vor extrage plasma. Acesta urmeaza sa fie utilizata in tratamantul bolnavilor aflati in stare grava din cauza acestui virus.

Plasma fostilor pacienti care au fost infectati cu COVID-19 contine anticorpi ce ar putea sa duca la reducerea sarcinii virale in organismele bolnavilor grav afectati de acest virus, a declarat intr-o informare pentru presa un reprezentant al Comisiei nationale pentru sanatate, relateaza Agerpres.

„As vrea sa le cer acelora care s-au vindecat deja sa doneze plasma. Actionand astfel, ei vor readuce speranta in sufletele bolnavilor care sunt inca afectati”, a declarat Guo Yanhong conform sursei citate.

Pana acum, 11 pacienti din orasul Wuhan, epicentrul epidemiei, au primit transfuzii cu plasma. Potrivit specialistilor, unul dintre ei s-a intors acasa, altul s-a ridicat din pat si merge, iar ceilalti sunt pe cale de a se vindeca.

Etichete: bolnavi vindecati coronavirus, coronavirus china, simptome coronavirus, protectie coronavirus, covid-19, donare sange bolnavi

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.