Pintea: Nu o sa ingradim dreptul pacientului de a merge in strainatate


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea a afirmat ca pana cand nu va exista in Romania posibilitatea efectuarii anumitor interventii chirurgicale in aceleasi conditii ca si in strainatate, nu se va ingradi dreptul pacientului de a merge in strainatate pentru tratament.

„In ceea ce priveste radioterapia mai avem multe de facut. Sunt centre care urmeaza sa se deschida, sunt centre care urmeaza sa fie finantate. CNAS va asigura acest lucru. Din pacate, numarul centrelor de radioterapie este insuficient astazi in Romania. Este adevarat ca o interventie costa mai putin in Romania decat in strainatate, dar, pana nu o sa existe posibilitatea sa o facem in aceleasi conditii ca si in strainatate, cu siguranta, nu o sa ingradim dreptul pacientului de a merge in strainatate. Sunt mai multi pasi pe care deja am inceput sa ii facem – de la dotare la pregatire profesionala. Timpul a fost scurt. Incetul cu incetul, sunt patologii care nu putea fi tratate in Romania, dar in acest moment pot fi tratate”, a precizat Sorina Pintea, citata de Agerpres.

De asemenea, ea a mai spus ca un medic oncolog consulta anual 2.000 de pacienti.

‘Sunt 2.000 de pacienti consultati de un medic oncolog pe an. (…) In ambulator, intr-un program normal de sapte ore, un medic poate sa consulte 28 de pacienti. Daca o privim statistic nu este mult, daca o privim raportat la numarul cazurilor de cancer care sunt descoperite in fiecare luna, atunci poate parea putin’, a aratat ministrul conform sursei mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.