Petitie online pentru pacientii cu tuberculoza

hiv2Fundatia Romanian Angel Appeal (RAA) si Asociatia pentru Sprijinirea Pacientilor cu Tuberculoza Multidrog Rezistenta (ASPTMR) au lansat, la inceputul acestei luni, o Petitie pentru imbunatatirea cadrului legislativ pentru pacientii cu Tuberculoza.

 

Concret, documentul sprijina adoptarea unui proiect de Lege privind masurile de prevenire si control al tuberculozei ce reglementeaza:

• accesul la diagnostic rapid si tratament complet si corect pentru toti pacientii cu tuberculoza, pana la vindecare

• sprijin psiho-social acordat pacientilor, pe perioada tratamentului, pana la vindecare

• dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, pe toata perioada de tratament, pana la vindecare

• indemnizatie lunara de hrana, pe toata perioada de tratament, pana la vindecare

Daca va fi adoptata, Legea privind masurile de prevenire si control al tuberculozei va insemna un pas important in lupta pentru eradicarea TB din Romania si pentru drepturile pacientilor si persoanelor afectate de TB din tara noastra.

In Romania, in fiecare an tuberculoza ucide 1.100 de persoane si atinge alte 16.000, majoritatea din randul populatiei tinere si active.

Bolnavii primesc diagnosticul tarziu, nu beneficiaza de tratament complet si de calitate si nici de masuri de protectie sociala.

Pacientii nu sunt ajutati, prin suport psihologic si asistenta socio-profesionala, sa faca fata bolii si efectelor adverse ale tratamentului ori sa se poata reintegra social dupa vindecare.

Mai mult decat atat, milioane de romani sunt expuse la tuberculoza (TB) si risca sa o dezvolte, intrucat populatia nu este informata cu privire la afectiune si la usurinta cu care se poate infecta.

Statisticile arata ca Romania este tara cu cei mai multi bolnavi de tuberculoza din Uniunea Europeana!

Cei care doresc sa obtina mai multe informatii si sa sustina adoptarea acestui demers, pot semna petitia online la urmatoarea adreesa :

http://www.petitieonline.com/sustine_imbunatatirea_cadrului_legislativ_pentru_pacientii_cu_tb

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.