Petitie online pentru medicina personalizata

poza petitie onlinePlatforma Europeana de Dezvoltare, coordonata de Nela Pavaloiu, a lansat miercuri, 29 mai a.c., programul national “Alege medicina personalizata”, un proiect al caruit obiectiv principal este facilitarea accesului pacientilor romani la tratamente de ultima ora si sa le asigure egalitatea de sanse in asistenta medicala. In acest sens a fost facuta publica si o petitie online, care militeaza pentru introducerea prioritara a medicamentelor personalizate si inovatoare pe lista medicamentelor compensate si gratuite in Romania si pentru a carei aprobare sunt necesare un milion de semnaturi.

“Am decis sa derulam acest program pentru ca medicina personalizata este cea mai moderna si inovatoare modalitate de tratament pentru o serie de boli necrutatoare. In al doilea rand dorim ca romanii care sufera de afectiuni pe care medicina curenta nu reuseste sa le trateze cu o rata de succes semnificativa sa stie ca mai au o sansa, sansa oferita de cele mai noi cercetari in domeniul medical. Un alt motiv pentru care am lansat programul este acela ca in Romania o serie de tratamente personalizate nu se afla pe lista medicamentelor sau serviciilor compensate si gratuite”, a declarat Nela Pavaloiu cu ocazia conferintei de lansare a proiectului.

Medicina personalizata – o solutie importanta pentru oncologie

In legatura cu utilitatea unui astfel de program conf. dr. Vasile Cepoi, consilier al prim-ministrului, a declarat ca “acest concept este extrem de important. Medicina personalizata este foarte importanta in oncologie, mai ales unde tratamentele sunt foarte scumpe si nu au eficienta scontata intotdeauna”. De asemenea, oficialul a mai punctat ca in Romania exista cateva incercari de introducere a medicine personalizate in Romania, mai ales in cazul cancerului la san.  

“Problema cea mai complicata este mentalitatea medicilor, nu multi oncologi sunt atrasi de a face tratament personalizat si sa recomande testele de biologie moleculara pentru eficientizarea tratamentului”, a mai declarat dr. Cepoi.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • BOGDAN GENOVEVA spune:

    Medicina personalizata este un viitor mai sigur si mai sanatos pentru copii nostri si dreptul la un tratament care sa functioneze pentru fiecare persoana in parte.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.