Petitie lansata pentru sustinerea bolnavilor cu HIV/SIDA

petitie-onlineIntreruperea Programului National HIV/SIDA in mai multe judete din Romania din cauza subfinantarii sau a managementului defectuos a determinat ca reprezentatii pacientilor cu HIV/SIDA sa initieze o petitie care circula atat in format electronic cat si fizic.

Petitia solicita sprijinul bolnavilor cu HIV/SIDA

Pana in prezent, 1000 de persoane au semnat aceasta petitie. Principalele solitary exprimate in aceasta petitie cer o buna functionare a Programului National de Tratament HIV/SIDA prin alocari de fonduri de la buget si prin eliminarea listelor de asteptare a pacientilor pentru tratament.

“12000 de romani cu HIV cer autoritatilor masuri pentru salvarea lor si a celorlalti. Miile de romani infectati cu hiv aflati in tratament ARV traiesc fiecare zi a existentei lor cu nelinistea ca o noua decizie privind achizitia medicamentelor, o alta taiere la bugetul Programului National HIV/SIDA, o alta fila de buget neajunsa la spital ar putea sa ii lase fara medicamentele vitale, speranta la ziua de maine”, se precizeaza in petitie.

Resurse financiare pentru monitorizarea pacientilor cu HIV/SIDA

O solicitare importanta precizata in petitie este suplimentarea fondurilor in vederea monitorizarii bolnavilor HIV/SIDA, precum si achitia centralizata a tratamentului ARV dupa modelul anului 2008.

Pacientii cu HIV atrag atentia asupra riscului raspandirii infectiei in comunitate

Lipsa masurilor de preventie a infectiei HIV/SIDA este de asemenea semnalata de reprezentantii acestor pacienti.

Acestia califica drept iresponsabila decizia guvernului de a nu aloca fonduri pentru preventia HIV in comunitate.

“In situatia in care nu se intreprinde nimic suntem dispusi sa ne adresam forurilor international si sa iesim in strada pentru a ne cere dreptul la viata”, se precizeaza in petitia lansata de pacientii cu HIV/SIDA.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.