Peste un milion de contracte de munca suspendate, in Romania, dupa declararea starii de urgenta

Un numar de 1.030.973 de contracte individuale de munca au fost suspendate de la intrarea in vigoare a starii de urgenta si pana in prezent, potrivit cifrelor Inspectiei Muncii date publicitatii joi de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS), relateaza Agerpres.

Dintre acestea, 321.014 contracte de munca suspendate erau din industria prelucratoare, 195.438 de contracte erau din comertul cu ridicata si cu amanuntul/repararea autovehiculelor si motocicletelor, iar 119.983 proveneau din industria hotelurilor si restaurantelor.

Potrivit sursei citate, alte 205.318 de contracte individuale de munca au incetat, de la instituirea starii de urgenta si pana joi, astfel: 39.532 de contracte in domeniul comertului cu ridicata si amanuntul/repararea autovehiculelor si motocicletelor, 35.342 in industria prelucratoare, iar 26.967 de contracte de munca in domeniul constructiilor.

Etichete: contracte de munca, stare de urgenta, pandemie coronavirus, coronavirus romania

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.