Peste jumatate dintre pacientii din Bucuresti au primit cel putin o data un diagnostic gresit (studiu)

Peste jumatate dintre pacientii din Bucuresti au primit cel putin o data un diagnostic gresit sau un tratament neadecvat, se arata intr-un studiu dat publicitatii miercuri de Intermedicas.

Potrivit studiului, sase din zece pacienti bucuresteni afirma ca au consultat doi sau mai multi medici inainte de a primi un diagnostic corect.

Mai mult, 7 din 10 pacienti bucuresteni spun ca ar fi dispusi sa apeleze la un serviciu specializat de second opinion medical in cazul in care s-ar confrunta cu o afectiune oncologica si ar dori sa aiba siguranta unui diagnostic corect si a unui plan adecvat de tratament, relateaza Agerpres citand studiul.

Conform cercetarii, 60% dintre pacientii care au primit un diagnostic corect in cadrul serviciului de second opinion medical nu s-ar mai intoarce la medicul care i-a diagnosticat gresit, iar peste 20% afirma ca s-ar intoarce la primul medic, insa i-ar solicita acestuia schimbarea planului de tratament.

Vorbind despre opinia medicala primita in cadrul serviciului de second opinion, 8 din 10 pacienti din Bucuresti sustin ca serviciul specializat de second opinion medical a adus completari diagnosticului initial sau l-a infirmat. Doar 23,1% declara ca serviciul de second opinion a confirmat diagnosticul.

Printre cele mai importante specialitati medicale pentru care pacientii au apelat la serviciul de second opinion specializat se numara oncologia (29,7%), ginecologia (13,5%), neurologia (13,5%), endocrinologia (10,8%) si cardiochirurgia (8,1%), mai precizeaza sursa mentionata.

Pacientii bucuresteni au o atitudine favorabila fata de serviciul specializat de second opinion medical. 73% dintre acestia considera ca serviciul le ofera in mare masura siguranta unui diagnostic corect, iar 62% spun ca serviciul de second opinion medical ii ajuta, in foarte mare masura, sa inteleaga mai bine problema medicala de care sufera.

Cercetarea a fost realizata in perioada octombrie – noiembrie 2017, pe un esantion de peste 600 de respondenti, reprezentativ pentru populatia cu varste de peste 22 ani, utilizatori ai internetului, din Bucuresti.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

 
Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2019 Edumedical
 

Primeste pe mail recomandari medicale, informatii de ultima ora, stiri si articole.

 

Aboneaza-te!