Peste 8000 de morti din cauza Ebola (OMS)

febra-ebolaPana acum, 8.153 de persoane din intreaga lume si-au pierdut viata din cauza epidemiei de febra hemoragica Ebola. In total, de la izbucnirea epidemiei si pana in prezent, s-au  inregiostrat 20.656 de cazuri de imbolnaviri  in principalele trei tari afectate, se arata in cel mai recent bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

In afara de tarile Africii de Vest, in alte trei  au fost anuntate 15 decese suplimentare — sase in Mali, unul in Statele Unite si opt in Nigeria.

Sierra Leone ramane tara care a inregistrat cel mai mare numar de cazuri, cu un total de 9.772 de cazuri, la 3 ianuarie, dintre care 2.915 decese.

Liberia, mult timp cea mai afectata tara, a inregistrat o incetinire a raspandirii virusului (8.115 cazuri, dintre care 3.471 mortale, la 31 decembrie).

Guineea, unde epidemia a izbucnit in decembrie 2013, avea inregistrate pe 3 ianuarie 2.769 de cazuri, dintre care 1.767 decese.

Spania si Senegal, care au fost declarate libere de virus, au avut cate un caz, dar niciunul mortal.

O infirmiera din Marea Britanie contaminata cu virusul Ebola se afla in stare critica duminica, la Londra, in timp ce doi ingrijitori reveniti din Sierra Leone, au fost plasati sub supraveghere in Statele Unite si in Germania.
OMS mai precizeaza ca la data de 28 decembrie, 678 de membri ai personalului medical au fost infectati cu virus si 382 au murit.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.