Peste 76% dintre decesele cauzate de Covid-19, inregistrate la persoane peste 60 ani

Mai mult de trei sferturi (76,6%) dintre decesele cauzate de noul coronavirus s-au inregistrat in cazul persoanelor cu varste de peste 60 ani, in procent de 59,8% la barbati arata un raport al Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica.

Potrivit sursei citate, 90,5% dintre pacientii decedati, aveau cel putin o comorbiditate asociata.

De asemenea, datale oficiale mai arata ca unul din sapte cazuri de infectie cu noul coronavirus a fost inregistrat in randul personalului medical.

Totodata, raportul INSP mai relerva ca 35,8% din totalul cazurilor de infectie cu noul coronavirus s-au inregistrat in judetele Suceava, Dambovita, Neamt si Bacau si Bucuresti.

Etichete: decese coronavirus, comorbiditati coronavirus, covid-19, insp

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.