Peste 500 de cupluri vor primi vouchere pentru fertilizare in vitro


Peste 500 de cupluri vor primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, in cadrul Programului FIV – ‘O sansa pentru cuplurile infertile’, iar alte aproape 100 de dosare inscrise in program vor fi analizate in perioada urmatoare.

Potrivit unui comunicat de presa trimis de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, peste jumatate din voucherele pentru cuplurile infertile inscrise in programul FIV au fost acordate.

In doua luni si jumatate, 510 cupluri au obtinut aprobarea pentru a primi vouchere pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro, alte aproape 100 de dosare vor fi analizate in perioada urmatoare, iar patru au fost respinse, mentioneaza sursa citata.

Sprijinul financiar acordat de Primaria Capitalei pentru cuplurile infertile este de circa 3.000 euro, pentru efectuarea procedurii de fertilizare in vitro.

1.000 de cupluri din Bucuresti – care au indicatie medicala pentru FIV, iar varsta partenerei este intre 24 si 45 de ani – pot obtine acest ajutor financiar.

Conditiile pentru a beneficia de acest sprijin sunt incluse in regulamentul postat pe site-ul ASSMB, la sectiunea Proiect FIV sau direct pe www.fiv.assmb.ro.

Banii se acorda sub forma de vouchere, in doua etape: 4.600 de lei pentru medicamente si 9.200 de lei pentru procedurile medicale.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.