Peste 50% dintre bolnavii cu artrita nu fac deloc miscare

recomandari-pentru-energieIn luna mai, considerata Luna de Constientizarea a Artritei, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) a atras atentia ca foarte multe persoane care sufera de artrita nu fac miscare deloc, in special plimbari scurte care le-ar ameliora starea de sanatate.

Adultii cu artrita fac mai putina miscare decat cei fara aceasta afectiune

Chiar daca specialistii precizeaza efectele benefice ale miscarii pentru bolnavii de artrita, statisticile arata ca adultii cu artrita fac mai putina miscare decat cei care nu au aceasta afectiune.

Medicii precizeaza ca miscarea ar putea reduce din durerea cauzata de artrita, si ar putea imbunatati considerabil stilul de viata al pacientului.

Una din activitatile fizice cele mai simple si accesibile recomandate pacientilor este plimbarea timp de 30 de minute zilnic.

De asemenea, specialistii recomanda o activitate fizica moderata, de tip aerobic, cel putin 150 de minute pe saptamana.

30 de minute zilnic de plimbare recomandata bolnavilor de artrita

Specialistii recomanda miscarea moderata pacientilor cu artrita cel putin 30 de minute zilnic.

Acestia explica faptul ca o persoana poate sa imparta cele 30 de minute zilnice de plimbare pe 3 intervale in decursul unei zile, cu cate 10 minute pentru fiecare plimbare.

Cele 10 minute de plimbare pot fi facute foarte usor: pe jos pana la locul de munca, la cumparaturi, in pauza de masa de la serviciu.

Medici recomanda celor care se deplaseaza cu masina la serviciu ca solutie pentru a merge si pe jos sa-si parcheze masina la 10 minute distanta de serviciu.

Chiar si atunci cand vremea este ploioasa sau este prea frig sa iesiti la plimbare, medicii recomanda sa va plimbati 10 minute intr-un mall sau hipermarket.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.