Peste 400 de copii se nasc cu aceasta afectiune din cauza fumatului in sarcina

fumatul-afecteaza-sarcinaO femeie care fumeaza in timpul sarcinii isi expune copilul la riscuri majore. O noua atentionare a specialistilor de la Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vizeaza riscul ca un copil a carui mama fumeaza sa se nasca avand asa-numita despicatura a buzei si a palatului. Doar in Statele Unite, peste 400 de copii se nasc anual cu aceasta afectiune din cauza ca femeile fumeaza in timpul sarcinii in pofida avertizarilor medicilor.

Afectiuni orofaciale la copiii expusi efectelor nocive ale fumatului

Cercetarile arata ca 6% din cazurile de despicatura labio-palatina se inregistreaza in Statele Unite la copiii ale caror mame au fumat in timpul sarcinii.

Despicatura velo-palatina si cea labiala reprezinta cele mai frecvente diformitati congenitale. Daca nu sunt tratate chirurgical, aceste afectiuni pot afecta limbajul si alimentatia copilului.

Copiii cu despicatura palatina pot avea probleme majore in alimentatie deoarece nu pot suge sau inghiti normal.

Specialistii atrag atentia ca despicatura labio-palatina poate afecta si dezvoltarea normala a dentitiei.

Aproximativ 400 de astfel de afectiuni la copii ar putea fi evitate in fiecare an in Statele Unite daca mamele ar renunta la fumat in timpul sarcinii.

Nasteri premature si malformatii din cauza fumatului in sarcina

Specialistii avertizeaza ca fumatul in timpul sarcinii poate cauza multiple afectiuni atat mamei cat si copilului.

Fumatul in sarcina poate detremina nasteri premature sau malformatii congenitale.

Nu in ultimul rand, riscul de cancer pulmonar si de boli cardiovasculare este mult mai ridicat in cazul persoanelor care fumeaza.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • elena spune:

    buna seara am fost la ecografia t2 si mi sa zic ca bebelusul are ansele intestinale mai albe,ce inseamna care sunt cauzele ?

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.