Peste 300 de cazuri de hepatita A, la Constanta | 53 de internari in decembrie

In ultimele patru luni la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta au fost inregistrat circa 300 de cazuri de hepatita acuta virala de tip A. In luna decembrie s-au facut deja peste 50 de internari, dintre care 45 la copii cu varsta de pana in 14 ani.

„De la 1 decembrie si pana acum am avut 53 de internari, de cazuri confirmate, diagnosticate cu hepatita acuta virala de tip A. Cele mai multe, 45 de cazuri, au fost la copii pana la varsta de 14 ani. Sunt cazuri inca ce trebuie confirmate si, comparativ cu luna precedenta, suntem cam tot la acelasi nivel”, a declarat purtatoarea de cuvant a Spitalului Clinic de Boli Infectioase Constanta, Ana-Maria Iancu, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, in 2019 a crescut numarul cazurilor de hepatita A incepand cu sfarsitul verii.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase, aflat in administrarea municipalitatii, a fost dotat cu aparatura de dezinfectie si diagnostic de ultima generatie.

Etichete: hepatita A, hepatita virala A, diagnostic hepatita, spitalul de boli infectioase constanta

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.