Peste 30 % din totalul deceselor cauzate de Covid-19 in Bucuresti, Arad, Bacau, Prahova si Sibiu

Potrivit raportului Institutului National de Sanatate Publica (INSP), mai bine de o treime (35,8%) din totalul cazurilor de infectie cu noul coronavirus s-au inregistrat, in saptamana 19 – 25 octombrie in Bucuresti, Cluj, Timis, Iasi si Mures.

Raportul INSP mai arata ca in intervalul de timp mentionat, 31% din totalul deceselor s-a inregistrat in Bucuresti, Arad, Bacau, Prahova si Sibiu.

De la inceputul pandemiei si pana in prezent, 82,2% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 si care au murit aveau peste 60 ani. 59,9% dintre decese au survenit in cazul barbatilor.

Tot conform raportului, 95,7% dintre persoanele decedate aveau cel putin o comorbiditate asociata.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategica (GCS), marti, 27 octombrie, 104 persoane infectate cu noul coronavirus au murit, ceea ce inseamna un nou record zilnic.

Pana la momentul transmiteri acestei stiri, numarul total al deceselor cauzate de Covid-19, in Romania, este de 6.574.

Etichete: cazuri covid-19 romania, epidemie coronavirus, pandemie covid-19, decese covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.