Peste 3.000 de persoane din Galati au fost diagnosticate cu viroze respiratorii si pneumonii intr-o saptamana


Peste 3.000 de persoane din judetul Galati au fost diagnosticate cu viroze respiratorii si pneumonii in ultima saptamana de raportare, cu aproximativ 700 mai multe decat la raportarea precedent.

Potrivit reprezentantilor DSP, au fost inregistrate 2.840 de persoane cu viroze respiratorii, din care in 72 de cazuri s-a impus internarea pacientilor. Cei mai afectati de virozele respiratorii au fost copiii cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani, categorie unde au fost inregistrate 929 de cazuri.

„In ceea ce priveste pneumoniile si bronhopneumoniile, in ultima saptamana de raportare, la nivelul judetului Galati, au fost inregistrate 221 de cazuri, dintre care 75 au necesitat internarea. Cea mai afectata grupa de varsta a fost cea a copiilor cu varste intre doi si patru ani, unde au fost raportate 68 de cazuri. Pana acum, nu a fost inregistrat niciun caz de gripa”, a precizat Liliana Iordachescu, purtator de cuvant DSP Galati, citata de Agerpres.

DSP Galati a distribuit medicilor de familie cea de-a doua transa de 2.400 doze de vaccin antigripal pentru imunizarea populatiei. In prima transa au fost distribuite 2.500 doze de vaccin antigripal. In total, pentru judetul Galati ar trebui alocate 46.246 doze de vaccin antigripal, mai scrie sursa citata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.