Peste 2.200 de femei din Arad au beneficiat de mamografii gratuite

Peste 2.200 de femei din judetul Arad au beneficiat de mamografii gratuite in cadrul unui program de prevenire sau depistare precoce a cancerului de san, destinat persoanelor de sex feminin cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani.

Programul a fost lansat in iulie 2017, cand in municipiul Arad a fost deschis primul centru in care se fac gratuit mamografii, inclusiv pentru femeile care nu au asigurare medicala, relateaza Agerpres.

Centrul de Screening Mamar a fost realizat in urma unei colaborari intre Consiliul Judetean (CJ), Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) si Universitatea de Vest ‘Vasile Goldis’.

„De la debutul programului, peste 2.200 de femei au beneficiat de mamografii, iar de la inceputul acestui an, aproximativ 450 de femei. Echipa medicala a Centrului de Screening Mamar asteapta in continuare aradencele cu varsta cuprinsa intre 45 si 65 de ani la investigatii medicale gratuite, pentru prevenirea si depistarea precoce a cancerului la san”, a declarat purtatorul de cuvant al SCJU Arad, Simina Roz, conform sursei citate.

Mamografiile se fac de luni pana vineri intre orele 08,00 si 17,00, la Centrul de Screening.

Este nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie sau de la un medic specialist, iar rezultatul testului este eliberat in 24 de ore.

Etichete: mamografii, mamografie gratuita, control sani

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.