Peste 2.000 de gravide din Regiunea Centru a Romaniei pot beneficia de analize gratuite

Un numar de 2.100 de gravide din Regiunea Centru vor putea beneficia incepand, timp de doi ani, de analize si investigatii gratuite la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Sibiu, in cadrul unui proiect cofinantat prin Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman.

“Programul este gandit sa asigure accesul facil si gratuit la pachetele de asistenta ale Casei Nationale Asigurari de Sanatate pentru gravide, pentru persoanele defavorizate, neasigurate, atat din mediul rural, cat si din cel urban, pentru judetul Sibiu. Sunt prevazute in finantare activitati de permanenta in centru, activitati de educare si promovare pe teren, activitati de mediatizare etc. Prin program si finantarea acestuia se asigura accesul la consultatii de specialitate obstetrica-ginecologie, analize de laborator inclusiv investigatii genetice atunci cand acestea sunt indicate (punctii de vilozitati coriale si amniocenteza). Programul permite dispensarizarea a peste 2.000 de gravide pe o perioada de 2 ani, cu 1-3 vizite in cabinet, dupa caz, cu finantarea personalului aferent activitatilor medicale si de recrutare a gravidelor, permanenta si dotarea materiala a unui cabinet de obstetrica cu ecograf de inalta performanta, de ultima generatie, cardiotocografe si posibilitatea de asistenta si monitorizarea gravidelor din mediile defavorizate”, a declarat medicul Radu Chicea seful Sectiei Clinice de Obstretica si Ginecologie I a SCJU Sibiu, medicul Radu Chicea, citat de Agerpres.

Valoarea totala a proiectului este de 12.097.718 lei.

Etichete: analize gravide, analize femei insarcinate, analize gravida gratuite, spitalul judetean sibiu

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.