Peste 100 de persoane din Olt au necesitat internare din cauza infectiilor respiratorii


Potrivit Directiei pentru Sanatate Publica (DSP) Olt, peste 100 de persoane, in majoritate copii, care au fost diagnosticate cu infectii respiratorii acute si pneumonii au fost internate in spitalele din judet.

Supravegherea gripei, pneumoniilor si altor infectii respiratorii a inceput la 1 octombrie, de atunci prezentandu-se la medic 955 de pacienti diagnosticati cu infectii respiratorii acute si 415 de bolnavi cu pneumonie. Cei mai multi bolnavi sunt copii si tineri cu varste pana la 19 ani. Au necesitat internare 21 de persoane cu infectii respiratorii acute si 80 de persoane cu pneumonie, relateaza Agerpres.

Pana acum nu au fost raportate cazuri de gripa.

Pentru prevenirea gripei autoritatile sanitare recomanda vaccinarea. In luna septembrie, judetul Olt a primit de la Ministerul Sanatatii o prima transa de 1.640 doze de vaccin gripal, fiind administrate aproape 1.300 de doze, in special medicilor si cadrelor sanitare din spitale si unitatile sanitare ambulatorii, persoanelor si adultilor din institutii de ocrotire sociala sau care acorda ingrijiri la domiciliu persoanelor cu risc inalt, precum si unor varstnici.

Alte transe de vaccin antigripal urmeaza sa fie livrate in aceasta luna.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.