Peste 1.000 de viroze si 420 de pneumonii intr-o saptamana, in Gorj

La nivelul judetului Gorj au fost inregistrate peste 1.000 viroze, iar asta doar intr-o singura saptamana. 42 de persoane sunt, in prezent, internate in spital, potrivit unei informari a Directiei de Sanatate Publica (DSP) Gorj.

Potrivit sursei citate, in saptamana 26 noiembrie – 2 decembrie au fost inregistrate 1.066 viroze, cele mai multe la grupele de varsta 5-14 ani (365), urmate de grupa 15-49 de ani (284) si 2-4 ani (173).

De asemenea, conform reprezentantilor DSP Gorj, in ceea ce priveste numarul pneumoniilor, au fost inregistrate 420 de cazuri, cu 103 internari. Pana in prezent, in acest judet au fost vaccinate 19.199 de persoane din cele aflate in grupele de risc.

Etichete: viroze respiratorii, pneumonie, infectie respiratorie, imbolnaviri sezonul rece, boli infectioase, vaccinare antigripala, dsp gorj

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.