Persoanele cu grupa de sange AB, predispuse la afectiuni cognitive

sange-celule-ABDe curand, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca exista o legatura intre a avea a grupa de sange AB si instalarea unor afectiuni si tulburari cognitive, mai ales in partea a doua a vietii.

Conform BBC, studiul care certifica acest lucru a fost publicat in revista Neurology si a avut drept baza cercetari facute inainte de alti oameni de stiinta, care vorbeau despre riscul unor afectiuni cardiace avand aceasta grupa de sange rara.

Cercetatorii americani care au realizat studiul, sub indrumarea profesorului Mary Cushman de la Colegiul de medicina de la Universitatea din Vermont, au analizat aproape 30.000 de persoane peste 45 de ani.

Toti subiectii au fost din Statele Unite ale Americii, iar observatiile au durat 3 ani.

Astfel, pe parcurs, oamenii de stiinta au identificat aparitia unor tulburari cognitive in aproape 500 de cazuri.

Statisticile arata ca mai putin de 5 % din populatia lumii are grupa de sange AB sau IV.

Aceasta grupa ar fi luat nastere din amestecul populatiei albe cu grupa sangvina A (I) si populatia mongola sau nomada cu grupa sangvina B (III), in urma migrarii popoarelor.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.