Persoanele cu dizabilitati sa vor putea programa individual pe platforma de vaccinare

Platforma de programare pentru vaccinare se va dezvolta, in urmatoarele zile, cu o functionalitate care va permite persoanelor cu dizabilitati sa se programeze individual pe platforma.

„Categoric, persoanele din aceasta categorie n-au fost uitate. Este o functionalitate care se dezvolta. Chiar astazi am avut discutii cu colegii de la STS, s-a incheiat protocolul de colaborare cu ANPIS tocmai pentru a putea consulta baza de date in care sunt regasite aceste persoane pentru a da posibilitatea sa se programeze individual in platforma. Cu alte cuvinte, odata ce o persoana se inscrie pe platforma, va fi consultata aceasta baza de date care confirma ca, intr-adevar, persoana respectiva se afla in evidenta cu acest grad de dizabilitate, cu acest grad handicap. Dar, intr-adevar, au fost o serie de intarzieri legate de implementarea propriu-zisa a acestei functionalitati, dar in niciun caz nu este un aspect care a fost trecut cu vederea, dimpotriva, am avut mai multe discutii si va fi operationalizat, cred ca in zilele urmatoare”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghita, presedintele Comitetului National de Coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS-CoV-2, conform Agerpres.

De asemenea, el a facut referiri si la programarea apartinatorilor si ingrijitorilor.

„In ceea ce priveste apartinatorii sau ingrijitorii acestor persoane, ei vor fi programati prin intermediul Directiilor de asistenta sociala din primarii, pentru ca acolo iarasi este evidenta acestor persoane. Pentru ingrijitori sau apartinatori este foarte greu sa faci aceasta validare online, asa incat exista, practic, la nivel declarativ. Directiile de asistenta sociala din primarii au aceasta evidenta a persoanelor care ingrijesc persoanele cu handicap sau persoanele cu dizabilitate si vor fi inscrise pe platforma de programare. Persoanele care sunt imobilizate la domiciliu vor fi vaccinate cu echipe mobile, sunt aproape 1.000 de persoane vaccinate cu echipe mobile si, practic, apartinatorii sau ingrijitorii acestor persoane sunt vaccinati la domiciliu”, a mai precizat medicul militar potrovit sursei citate.

Etichete: vaccinare anti-covid persoane cu dizabilitati, programare vaccinare anti-covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.