Persoanele care revin in tara nu vor fi supuse carantinarii daca au fost infectate in ultimele 90 de zile

Guvernul a decis ca persoanele care se intorc in tara din zonele care necesita carantinare nu vor fi supuse carantinarii daca au fost infectate in ultimele 90 de zile si pot dovedi acest lucru printr-un act medical.

“A fost adoptata hotararea CNSU in baza careia s-a emis inclusiv modificarea HG privind starea de alerta. In cadrul hotararii CNSU s-a mai introdus o solicitare care a fost aprobata, prin care persoanele care se intorc in tara din zonele care necesita carantinare nu vor fi supuse carantinarii daca au fost infectate in ultimele 90 de zile si pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu conditia ca infectia sa nu fie depistata in ultimele 14 zile, bineinteles’, a declarat secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, el a adaugat ca masura a fost luata pentru evitarea carantinarii unor persoane care in ultimele 90 de zile au fost infectate cu virusul SAR-COV2 si au un act medical care poate dovedi acest lucru, cu conditia sa nu fie in perioada de 14 zile de izolare.

Etichete: carantina, infectare sars-cov-2, carantina la revenirea in tara

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.