Persoanele care nu poarta masca in spatiile publice inchise poti fi amendate

Grupul de Comunicare Strategica (GCS) transmite ca persoanele care nu poarta masca in spatiile inchise stabilite prin Hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pot fi sanctionate cu amenda intre 500 si 2.500 de lei, iar scopul autoritatilor nu este de a sanctiona cetatenii, ci de a limita raspandirea COVID-19.

„Persoanele care nu respecta obligatia de a purta masca in spatiile mentionate pot fi sanctionate contraventional in baza Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicata in Monitorul Oficial nr. 396 din 15 mai 2020) raportat la art. 65 lit. h, respectiv ‘nerespectarea de catre persoane fizice a masurilor individuale de protectie a vietii’ se sanctioneaza cu amenda intre 500 de lei si 2.500 de lei”, informeaza GCS, raspunzand unei intrebari a cetatenilor.

GCS aminteste ca purtarea mastii care acopera nasul si gura este obligatorie de vineri in spatiile comerciale, mijloacele de transport in comun, la locul de munca si in alte spatii inchise.

„Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 (publicata in Monitorul Oficial nr. 396 din 15 mai 2020) defineste la Capitolul III ‘Raspunderi si sanctiuni’, art. 64 – 70 contraventiile si cuantumul amenzilor pentru nerespectarea actului normativ. De asemenea, politistii aplica legislatia in vigoare. Scopul autoritatilor nu este de a sanctiona cetatenii, ci de a limita raspandirea virusului COVID-19. In contextul trecerii la starea de alerta, politistii vor actiona in principal pentru indrumarea cetatenilor cu privire la noile reguli”, a mai transmis GCS.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.