Persoanele care calatoresc in Arabia Saudita atentionare virusul MERS-CoV

Persoanele care calatoresc in Arabia Saudita atentionare virusul MERS-CoVPersoanele care calatoresc in Arabia Saudita sunt atentionate asupra riscului contractarii virusului MERS-CoV (Middle East respiratory syndrome coronavirus). Medicii de familie trebuie sa-si atentioneze pacientii care vor sa viziteze Arabia Saudita asupra riscului virusului dar si a metodelor de preventie.

Masuri de prevenire a contractarii virusului MERS-CoV

Persoanele care au ca punct de destinatie Arabia Saudita, si in special provinciile Umra si Haji, trebuie sa aiba in vedere un nivel de igiena ridicat pentru a preveni imbolnavirea cu virusul MERS-CoV.

Spalarea mainilor, a fructelor si legumelor inainte de consumare, precum si evitarea contactului cu animalele sunt principalele recomandari emise intr-un comunicat al Ministerului Roman al Afacerilor Externe.

“Persoanele care se deplaseaza pe teritoriul acestei tari sunt sfatuite sa mentina un nivel de igiena personal ridicat, sa evite consumul de alimente gatite necorespunzator, sa spele fructele si legumele inainte de a le consuma precum si sa evite contactul cu animalele”, se precizeaza in comunicat.

Cand este cazul sa consulte un medic

Persoanele care calatoresc in Arabia Saudita in aceasta perioada si care dezvolta o afectiune respiratorie acuta semnificativa, manifestata prin febra si tuse, trebuie sa reduca, pe cat posibil, contactul cu alte persoane. In acest fel evita sa imbolnaveasca si alte persoane.

In acest caz, persoanele trebuie sa se adreseze personalului medical care insoteste grupul. In cazul in care nu beneficiaza de un personal medical, trebuie sa se adreseze unei unitati medicale pentru investigatii.

La intoarcerea din Arabia Saudita persoanele trebuie sa consulte imediat medicul de familie daca intr-un interval de 2 saptamani dezvolta o afectiune respiratorie acuta semnificativa.

Este foarte important sa se prezinte si la spitalul de boli infectioase pentru a investiga daca afectiunea este cauzata de virusul MERS-CoV.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.