Persoanele asimptomatice cu Covid-19 sunt predispuse sa-si piarda mai rapid anticorpii

Un studiu britanic realizat de Imperial College of London si Ipsos Mori a aratat ca persoanele asimptomatice sunt mai predispuse sa-si piarda mai rapid anticorpii decat cele care au prezentat simptome dupa infectarea cu noul coronavirus, relateaza AFP.

In perioada 20 iunie – 28 septembrie, cele doua organizatii au urmarit 350.000 de persoane selectate aleatoriu in Anglia, care s-au auto-testat la domiciliu pentru a vedea daca au anticorpi impotriva COVID-19, scrie si Agerpres.

„In aceasta perioada, proportia persoanelor testate pozitiv pentru anticorpii la COVID-19 a scazut cu 26,5%”, de la 6% la 4,4% din populatia testata, se arata intr-un comunicat. Rezultatele sugereaza, de asemenea, ca persoanele care nu au prezentat simptome legate de COVID-19 sunt susceptibile sa piarda anticorpii detectabili mai repede decat cele care au prezentat simptome „, se precizeaza intr-un comunicat.

De asemenea, studiul subliniaza ca daca toate grupele de varsta sunt vizate de aceasta scadere, varstnicii sunt mai afectati: intre iunie si septembrie, proportia persoanelor cu varsta peste 75 de ani care aveau anticorpi a scazut cu 39%, in timp ce proportia a scazut cu doar 14,9% pentru tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani.

„Acest studiu reprezinta un element crucial al cercetarii, ajutandu-ne sa intelegem cum evolueaza anticorpii la COVID-19 in timp”, a declarat secretarul de stat pentru sanatate James Bethell, potrivit surselor citate.

Cu toate acestea, „nu se stie inca daca anticorpii confera un nivel eficient de imunitate sau, daca o astfel de imunitate exista, cat dureaza”, au precizat Imperial College London si Ipsos Mori, cerandu-le oamenilor sa respecte in continuare masurile sanitare.

Etichete: persoane asimptomatice covid, anticorpi covid

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.