Perioada de izolare a dus la tulburari de somn si de dispozitie in randul copiilor si adolescentilor

In perioada de izolare impusa de ajtoritati pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus, cei mai multi copii au avut probleme cu somnul, au fost anxiosi sau iritabili, arata un studiu al Ministerul Sanatatii din Italia, potrivit DPA.

Studiul a fost realizat pe baza unui sondaj efectuat de spitalul pentru copii Gaslini din Genova pe un esantion de 6.800 de familii, dintre care 3.251 cu copii.

Rezultatele au sugerat ca 65% dintre copiii de sub sase ani si 71% dintre cei cu varsta cuprinsa intre 6-18 ani au raportat „probleme de comportament sau simptome de regresie”, a precizat spitalul, conform Agerpres.

Cele mai frecvente probleme vizavi de copiii sub 6 ani au fost tulburarile de somn, iritabilitatea si anxietatea, iar in cazul celor mai mari s-au constatat dificultati de respiratie, tulburari de somn si proasta dispozitie.

Etichete: consecinte izolare, tulburari de somn copii, schimbari de dispozitie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.