Pe perioada starii de urgenta, preturile la medicamente, alimente si utilitati se pot plafona

Klaus Iohannis a anuntat, marti, prelugirea starii de urgenta pana la data de 14. Asta inseamna mentinerea masurilor deja adoptate, precum si noi reglementari.

„In mod evident, scolile raman inchise si se suspenda toate activitatile didactice care presupun prezenta fizica in institutiile de invatamant. Se organizeaza, in masura posibilitatilor, activitati didactice online”, a anuntat presedintele Romaniei, Kaus Iohannis.

In noul decret prezidential se mentioneaza si alte masuri speciale menite sa asigure necesarul populatiei

„Am hotarat, de asemenea, prin decretul pe care l-am emis, ca Guvernul va lua toate masurile astfel incat sa fie asigurata securitatea alimentara a cetatenilor prin continuarea aprovizionarii, productiei, procesarii, transportului si furnizarii catre oameni a bunurilor de stricta necesitate”, a afirmat seful statului.

In aceasta perioada, preturile la medicamente si utilitati s-ar putea plafona.

„Pe durata starii de urgenta, se pot plafona preturile la medicamente si aparatura medicala, la alimentele de stricta necesitate si la serviciile de utilitate publica, precum energie electrica si termica, gaze, alimentare cu apa, salubritate ori carburanti. Am adaugat in decret insa o mentiune speciala pentru situatia in care se va constata o scadere a preturilor la energie electrica si gaze naturale, pe pietele regionale. In acest caz, Guvernul va lua masurile necesare astfel incat aceste scaderi sa se reflecte in pretul platit de consumator”, a mai adaugat presedintele Iohannis in declaratia facuta, marti, la Palatul Cotroceni.

Etichete: stare de urgenta, plafonare preturi medicamente, izolare populatie, preventie covid-19, klaus iohannis

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.