Studiu: „Pastila minune” pentru impotenta poate duce la orbire


Va vine sa credeti sau nu, dar pastila albastra sau „medicamentul minune”, cum a fost numit mult timp un tratament impotriva impotentei, poate duce la orbire. Asta au descoperit cercetatorii australieni.

Barbatii care risca sa orbeasca din cauza ca obisnuiesc sa ia un medicament pentru impotenta sunt in special cei care sufera de retinita pigmentara.

Site-ul belgian de informatii 7sur7.be relateaza despre un studiu realizat la Universitatea New South Wales, Australia, in urma caruia cercetatorii au concluzionat ca pastilele impotriva impotentei pot impiedica actiunea unei enzime importante in transmiterea semnalelor luminoase de la retina la creier.

De vina ar fi sildenafilului, ingredient activ din acest tip de medicament si care poate duce la probleme de vedere temporare chiar si la unele persoane perfect sanatoase.

Insa, oamenii de stiinta au semnalat o problema mult mai grava.

O persoana din 50 este susceptibila sa poarte gena care duce la degenerescenta celulelor retinei, ceea ce inseamna risc crescut de orbire in cazul administrarii „pilulei albastre”.

Retinita pigmentara este o boala degenerativa ereditara, caracterizata printr-o degenerare progresiva a retinei ambilor ochi.

Tot conform informatiilor relatate de publicatia belgiena 7sur7.be, in anul 2011, acest tip de tratament pentru impotenta a provocat pierderi de auz bruste la sute de persoane din toata lumea.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.