Pastila care poate depista cancerul in faza incipienta

pastileOamenii de stiinta americani lucreaza de multi ani la dezvoltarea unui medicament care are rolul de a identifica cancerului in stadii incipiente in organism.

Publicatia britanica Daily Mail vorbeste de aceasta cercetare a savantilor de la Universitatea Stanford din California, care avut primele rezultate in urma cu doi ani, prezentate la Congresul mondial de imagistica moleculara.

Oamenii de stiinta spera ca noua pastila va detine un grad de sensibilitate suficient de ridicat pentru a functiona chiar si asupra cancerelor aflate in stadii incipiente.

Noul test ar putea sa detecteze celulele canceroase eliberate de tumori in fluxul sangvin.

Cercetatorii stiu ca aceste celule singulare se afla in sangele pacientilor bolnavi de cancer, insa volumele lor sunt atat de mici incat, pana acum, detectarea lor a fost imposibila.

Inventia savantilor de la Universitatea Stanford consta in administrarea pacientilor unui medicament care contine fragmente circulare de ADN, care patrund in celulele tumorale.

Noua pilula ar putea fi recomandata in curand tuturor persoanelor care fac parte din categoriile ce prezinta riscul de a dezvolta cancer, relateaza si Mediafax.

Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea Stanford din California, coordonat de John Ronald si Sanjiv Gambhir si a fost publicat luni, 23 februarie, in  jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences.( PNAS)

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.