Pasii esentiali pentru o studentie fara griji in afara tarii

poza testare boli graveSa pleci la studii un semestru sau pentru toata perioada universitara in afara tarii nu trebuie sa te gaseasca nepregatit. Imaginea idilica a unei tari civilizate, a unor sali de curs performante poate sa paleasca usor in fata problemelor mici de zi cu zi pe care, din prea mult entuziasm, nu le-ai luat in considerare.

O informare anterioara asupra modalitatilor de inmatriculare la acea universitate te poate salva sa economisesti mult bani pe o asigurare medicala privata pe care ti-o cere universitatea. Asa ca, inainte de a pleca din tara, fa-ti rost de cardul european de sanatate, care nu costa nimic si se elibereaza doar prin depunerea unei cereri. Este recunoscut de universitatile din afara.

Gandul ca “mie nu mi se poate intampla nimic” in anul in care studiez in afara nu este valabil intr-un loc in care experimentezi de unul singur serviciile publice ale altei tari. Cazuri de accidente de masina, de bicicleta, de contuzii de tot felul nu sunt excluse si nici de ignorat.

Sa te informezi asupra servicilor medicale din orasul in care vei studia, de cel mai apropiat spital si de orarul de functionare a farmaciilor te ajuta sa nu te simti ultimul om de pe pamant daca duminica orice mica afectiune te va tine la pat (si nu la cel din Romania).

Un ochi aruncat pe felurile traditionale de mancare pe care orice student doreste sa le incerce in afara, o cunoasterea a catorva cuvinte (daca nu stapanesti bine limba tarii respective) care denumesc ingredientele te poate salva de alergii neplanificate, de intoxicatii alimentare.

Care sunt fast-food-urile unde este indicat sa mananci fara a te expune pericolului unor boli cauzate de produse vechi, tinute in conditii lipsite de igiena te salveaza de la un drum sigur la medic. Nu uita ca mancarea gatita ca la mama acasa poate fi un lux mai ceva ca studiile in afara.

Avand in vedere ca viata de student in alta tara presupune contactul direct cu oameni de foarte multe nationalitati, de activitati sportive sau de calatorii in grup, ar fi bine sa te informezi asupra bolilor care se pot transmite prin utilizarea in comun a unor obiecte simple precum servetele, prosoape. Riscul de a face una dintre formele hepatitei nu e niciodata exclus.

Acum ca stii ce anume sa previi, poate ar trebui sa completezi harta spitalelor, a farmaciilor si a restaurantelor sanatoase cu obiectivele turistice de neratat si, de ce nu, cu vecinii tarii respective unde ai putea sa pleci cu primul tren in weekend.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.