Parteneriat romano-turc pentru constructia spitalului regional Constanta


Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a continuat, la sfarsitul saptamanii trecute, la Istanbul, discutiile cu omologul turc, Fahrettin Koca, pentru demararea parteneriatului public-privat ce vizeaza constructia spitalului regional Constanta.

„Miscam lucrurile in ceea ce priveste constructia spitalelor regionale asa cum ne-am asumat in programul de guvernare. Anul acesta am avansat mult procedurile de pregatire a proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iasi. Pentru aceste unitati, inca din anul 2017, Ministerul Sanatatii beneficiaza de asistenta tehnica de la BEI pentru elaborarea documentatiei pentru studiile de fezabilitate, depunerea Aplicatiilor de finantare si lansarea procedurilor de licitatie pentru finalizarea investitiilor. Pentru construirea viitorului spital regional Constanta, am inceput la mijlocul lunii discutiile pentru incheierea unui parteneriat public-privat cu Turcia. Spitalul se va construi dupa modelul unuia din marile unitati sanitare din Turcia. Va fi un spital cu o capacitate de pana la 1.000 de paturi, care va cuprinde toate specialitatile medicale”, a declarat ministrul Sorina Pintea, citata intr-un comunicat al MS.

De asemenea, Pintea l-a informat pe ministrul turc ca, in conformitate cu Acordul de intelegere semnat acum 2 saptamani la Ankara, Ministerul Sanatatii din Romania a desemnat reprezentantii care vor face parte din grupul de lucru mixt, urmand ca nominalizarile sa fie trimise partii turce in cel mai scurt timp.

La randul sau, ministrul turc Fahrettin Koca a reafirmat interesul Turciei privind finalizarea in termen de 2 luni a unei intelegeri privind demararea unui parteneriat public – privat.

„Pacientul roman se afla in centrul politicilor promovate de Ministerul Sanatatii. Dorim ca viitoarea noastra colaborare sa vizeze in special pacientii romani cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, care vor beneficia de tratament in Turcia pentru anumite patologii”, a mai spus Sorina Pintea, conform comunicatului citat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.