Parlamentul European va adopta Declaratia scrisa pentru Autism

EUROPA-DECLARATIE-STEAG-AUTISMFederatia pentru Drepturi si Resurse pentru Persoanele cu Tulburari in Spectrul Autist (FEDRA) anunta ca Declaratia scrisa pentru Autism 0018/ 2015, initiata de Autism Europe in luna aprilie a acestui an si inaintata, spre a fi semnata, catre europarlamentarii din toate tarile membre UE, va fi adoptata de Parlamentul European.

391 de europarlamentari din 751 (adica mai mult de jumatate) au semnat Declaratia, iar conform procedurilor, o Declaratie scrisa are nevoie de semnaturi de la 50% plus unu din membri, stranse pe durata a trei luni, pentru a putea fi adoptata de Parlamentul European si inaintata institutiilor UE abilitate.

In Romania, Declaratia scrisa pentru Autism a fost semnata de 18 europarlamentari, in urma sustinerii si promovarii ei, de catre FEDRA, in primavara acestui an.

Declaratia scrisa pentru Autism cere Uniunii Europene si Statelor membre sa adopte o Strategie Europeana pentru autism care sa:

* Sprijine depistarea precoce si diagnosticarea corecta a autismului, in Europa

* Promoveze terapia bazata pe dovezi si sprijinirea persoanelor cu autism de toate varstele

* Se ingrijeasca de cercetare si studii de prevalenta

* Incurajeze schimbul de bune practice

O Declaratie scrisa a Parlamentului European este un document de principii care da directii institutiilor din Uniunea Europeana si din Statele membre.

O declaratie similara (Carta pentru persoanele cu autism), initiata de Autism Europe si adoptata de Parlamentul European in 1996, a oferit multor organizatii membre ale Autism Europe baza in care au facut advocacy pentru imbunatatiri in privinta suportului persoanelor cu autism, la nivel national.

Procedura de semnare a Declaratiei s-a deschis pe 27 aprilie 2015 si se incheie pe 27 iulie 2015.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.