Parlamentarii vor sa starpeasca ambrozia

ALERGIE-AMBROZIEAlesii vor sa adopte o lege prin care curatarea terenurilor de ambrozie sa fie obligatorie.
Planta provoaca alergii puternice si creste pe terenurile nelucrate, chiar si in orase.
Parlamentarii care au avut aceasta initiativa spun ca numarul celor care au facut alergie la aceasta planta a crescut atat de mult, incat daca proprietarii de terenuri nu curata ambrozia trebuie amendati cu 1.000 de lei.

„Se inrosesc ochii, nasul curge permanent, dureri in gat si permanent stranuta, deci cand il apuca stranutul este un fenomen continuu”, a spus  la Digi24, Mihaela Dunca, mama unui copil alergic.

Baiatul locuieste la periferia Capitalei, iar ambrozia creste pe toate campurile din jurul casei.

De altfel, in Bucuresti, aceasta planta creste aproape pe toate spatiile verzi de langa drum pe suprafete mari.

Medicii spun ca lunile august, septembrie si octombrie sunt cele mai grele pentru alergici.

„Sunt doua cauze care fac periculoasa aceasta planta si anume agresivitatea polenului in sine care tine de structura lui si cantitauea mare de polen care exista intr-o anumita perioada”, a spus doctorul alergolog, Rares Simu, potrivit Digi24.

Un deputatul spune ca solutia pentru alergici este ca toti proprietarii de terenuri sa isi curate pamantul de ambrozie. In caz contrar vor primi initial un avertisment, dupa care o amenda cuprinsa intre 200 si 1000 de lei.

Aceasta lege urmeaza sa intre mai intai in dezbaterea Camerei Deputatilor.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.