Parintii nu vor mai completa declaratia pe proprie raspundere pentru a trimite copilul la scoala

Parintii nu vor mai fi nevoiti sa completeze o declaratie pe proprie raspundere pentru a trimite copilul la scoala, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru.

“Nu va mai exista acea declaratie pe proprie raspundere, urmand ca fiecare dintre noi sa avem responsabilitatea acelui triaj observational din informarea parintelui sau observarea elevului, precum si adaptarea, sau nu, dupa un triaj observational catre un triaj epidemiologic, cu existenta unui personal medical care sa faca acest triaj epidemiologic, cu existenta unei zone de izolare, unde un copil care prezinta simptomatologie respiratorie sa poata fi, la un moment dat, cantonat pana la o evaluare medicala, in contextul in care putem avea un diagnostic sau o supozitie de diagnostic. Fiecare din acesti copii va fi insotit pe toata aceasta perioada, iar nicio decizie nu va fi luata fara sa aiba acordul parintelui, o urgenta imediata fiind cea care va solicita o anuntare la 112 si mers catre o unitate spitaliceasca”, a declarat Nelu Tataru, potrivit Agerpres.

Ministrul a afirmat ca personalul medical din scoli va fi suplimentat cu studenti la medicina si ca prescolarii, copiii de la gradinite pana la 5 ani, nu vor purta masca.

Etichete: declaratie propria raspundere parinti, inceperea scolii, copii masca

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.