Parintii cu copii bolnavi pot obtine zile libere de la angajator

zi-libera-pentru-parintiParintii care au copii bolnavi pot obtine o zi libera de la angajatori pentru a-i duce la medic si a le asigura grija de care au nevoie, conform proiectului de lege adoptat pe 3 iunie 2014 de Camera Deputatilor. Conform proiectului de lege, parintii pot solicita o zi libera pe an pentru ingrijirea copilului bolnav. Aceasta zi libera nu va fi insa platita.

Parintii cu mai multi copii pot obtine mai multe zile libere

Conform proiectului de lege aprobat de Camera Deputatilor, parintii care au trei sau mai multi copii pot solicita doua zile libere pe an pentru ingrijirea starii de sanatate.

Nu doar parintii pot obtine zile libere, ci si reprezentantul legal al copilului.

Parintele trebuie sa aduca dovezi de la medicul de familie

Ziua libera neplatita va fi acordata parintilor doar in cazul in care unul dintre copiii acestora este bolnav.

In acest caz, parintele va trebui sa dovedeasca prin documente de la medic faptul ca unul dintre copii a avut nevoie de ingrijiri medicale.
Conform proiectului de lege, parintii isi vor putea lua ziua libera indiferent daca lucreaza la stat sau intr-o firma privata.

Parintii trebuie sa stie insa ca ziua libera primita pentru ingrijirea copilului bolnav nu va fi platita de angajator.

Mai mult, ziua libera poate fi solicitata doar o data pe an, indiferent de problemele de sanatate ale copilului si de frecventa acestora.

Doar parintii cu trei sau mai multi copii vor avea dreptul sa solicite doua zile libere pe an.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.