Parintii ar putea primi o zi libera platita

zi-libera-pentru-parintiParintii ar putea beneficia de o zi libera platita cu scopul de a-si ingriji copilul bolnav, conform unei noi initiative legislative. Pentru familiile cu unul sau doi copii, se va acorda o zi libera pe an, in timp ce parintii cu 3 sau mai multi copii vor primi 2 zile libere. Ziua libera este valabila atat pentru parinti, cat si pentru reprezentantii legali ai acestuia.

In ce conditii parintii vor primi ziua libera

Ziua libera pentru ingrijirea sanatatii copilului ar putea fi acordata prin cererea unuia dintre parinti.

Se precizeaza insa ca ambii parintii nu vor putea solicita concomitent ziua libera, luand-se in acest caz dreptul de a mai beneficia ulterior de aceasta zi de ingrijire a copilului.

Parintele sau reprezentantul legal care va beneficia de aceasta zi libera platita va trebui justificata ulterior prin acte doveditoare de la medicul de familie.

Cine va plati ziua libera a parintilor

Conform initiative legislative, indemnizatia pentru ziua libera se plateste din capitolul aferent cheltuielilor de personal din bugetul de venituri si cheltuieli al angajatorului.

Indemnizatia va fi egala cu salariul corespunzator unei zile lucratoare.

In cazul in care angajatorii nu vor respecta prevederile legii, este prevazuta sanctionarea acestora cu o amenda intre 500-1500 lei.

Sumele provenite din aceste amenzi ar urma sa fie virate bugetului asigurarilor sociale de sanatate.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.