Pandemia de coronavirus poate avea drept efect o mai mare obezitate in randul copiilor

Biroul pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) a avertizat ca pandemia de coronavirus ar putea avea drept efect o mai mare obezitate in randul copiilor, relateaza dpa si Agerpres.

Un raport al biroului regional al OMS arata ca inchiderea scolilor in timpul perioadelor de lockdown ar putea avea consecinte negative asupra nutritiei si exercitiilor fizice in randul copiilor, in conditiile in care acestia sunt privati de activitati scolare.

„COVID-19 ar putea amplifica una dintre cele mai ingrijoratoare tendinte din regiunea europeana a OMS – cresterea obezitatii la copii”, a declarat Hans Kluge, director regional al biroului OMS pentru Europa, potrivit surselor citate.

El a mai precizat ca supraponderalitatea si obezitatea sunt legate de boli care pot pune viata in pericol, precum bolile cardiovasculare, diabetul si cancerul.

Pentru a evita un impact negativ asupra viitorului copiilor, oficialul OMS a cerut implementarea de politici bazate pe stiinta pentru promovarea dietelor sanatoase si a activitatii fizice – cum ar fi taxele pe bauturile indulcite, conform raportului.

Studiul a constatat ca aproape unul din trei copii din regiune cu varsta cuprinsa intre sase si noua ani era supraponderal, conform unui sondaj realizat in 36 de tari.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.