Pacientii vor avea acces mai repede la tratamente oncologice scumpe

Pacientii vor avea acces mai repede la tratamente oncologice scumpe in urma desfiintarii comisiilor de specialitate de la nivelul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a afirmat un medic de la Institutul Clinic Fundeni.

Dr. Adina Croitoru, coordonatorul Serviciului de asistenta medicala in ambulator si spitalizare de zi de la Institutul Clinic Fundeni, a spus ca este prematur sa prevada efectele acestei masuri in privinta consumului de medicamente.

Ea a mentionat ca anumite protocoale si ghiduri de prescriere a medicamentelor au fost modificate conform celor europene si se afla in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Sanatatii.

„Putem spune ca nu au mai fost liste de asteptare la CNAS si aproape toate cererile au fost aprobate. Imi este greu sa cred ca s-ar putea modifica numarul celor care au nevoie de tratament de acest gen. In momentul de fata sunt 24 de molecule aprobate in tumorile solide, cu aproape 30 de indicatii”, a declarat medicul, potrivit Agerpres.

 Aceste afirmati au fost facute vineri, 3 martie, la conferinta Tratamente Inovative in Oncologie.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.