Pacientii pot primi inapoi banii dati pe medicamente in perioada de spitalizare

Mai putin de 10 % dintre pacientii romani spitalizati isi recupereaza banii dati pe medicamente, estimeaza asociatiile de pacienti.

Teoretic, ar trebui ca, in timpul internarii, bolnavii asigurati sa primeasca gratuit medicamente si materiale sanitare. Daca sunteti pusi sa cumparati tratamentul, trebuie sa stiti ca aveti dreptul sa fiti despagubiti. Cei mai multi pacienti romani nu stiu insa ca au acest drept, relateaza StirileTVR.

Pacientii internati in Spitalul Floreasca din Capitala sunt trimisi deseori de medici sa cumpere medicamente din farmacii. Asta cu toate ca unitatea medicala are unul dintre cele mai mari bugete, mai scrie sursa mentionata.
Pacientii se plang ca lipesc medicamente si materiale sanitare si din alte spitale.

Multi pacienti nu stiu ca spitalele ar trebui sa le returneze sumele platite.

Pentru recuperarea banilor cheltuiti pe medicamente in perioada de internare, pacientul trebuie sa mearga cu bonul primit de la farmacie la secretariatul uitatii medicale, unde trebuie depus si un referat semnat de seful de sectie.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.