Pacientii pot face tomografii la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Doua dintre cele trei aparate computer tomograf (CT) ale Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Craiova functioneaza incepand de marti, iar medicii nu mai sunt nevoiti sa trimita pacientii in unitati medicale private pentru astfel de investigatii, relateaza Agerpres.

Anuntul a fost facut de conducerea spitalului care a precizat ca s-au facut demersuri si pentru punerea in functiune a celui de-al treilea CT.

„Pacientii trebuie sa stie ca, in acest moment, SCJU Craiova ofera servicii medicale de inalta performanta. Au fost achizitionate si montate piesele necesare pentru repararea aparatelor CT, iar medicii nu mai sunt nevoiti sa trimita pacientii in alte unitati medicale pentru astfel de investigatii. Este important de stiut ca au fost facute demersuri si pentru punerea in functiune a celui de-al treilea aparat CT. In acest moment este asteptata aprobarea CNCAN (Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare), un aviz obligatoriu pentru a putea desfasura activitate medicala cu un astfel de aparat. Echipa SCJU Craiova face toate eforturile astfel incat si acest aparat sa poata fi utilizat, spre beneficiul pacientilor, in cel mai scurt timp”, se precizeaza intr-un comunicat remis de SCJU Craiova.

De asemenea, potrivit sursei citate, la sfarsitul anului 2018 a fost demarata procedura de achizitie a unui aparat de radiologie clasica din surse proprii si din fondul de dezvoltare, in ideea de a reduce costurile si de a evita sa mai fie utilizate in mod excesiv aparatele CT.

Aceasta procedura a fost finalizata in data de 01.03.2019, aparatul a fost pus in functiune si urmeaza sa primeasca avizul CNCAN.

Spitalul are in derulare si o procedura de achizitie, cu finantare de la Ministerul Sanatatii, in vederea achizitionarii a doua aparate de radiologie, cat si a unui CT modern, cu 128 slice-uri, ce va permite efectuarea unor tomografii de inalta rezolutie.

SCJU Craiova este cel mai mare spital monobloc din tara, cu circa 1.600 de paturi, cu un numar de 31 de sectii (din care 28 clinice si 3 neclinice), acoperind 27 de specialitati.

Etichete: computer tomograf, CT, tomografie, investigatii radiologice, radiologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.