Pacientii pot consulta lista studiilor clinice autorizate in Romania

Pentru a veni in sprijinul pacientilor si al profesionistilor din domeniul sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale din Romania (ANMDMR) a publicat pe site-ul institutiei lista studiilor clinice autorizate in acest an, pana la acest moment, in Romania si aflate in curs de desfasurare.

Pacientii pot identifica centrele autorizate sa desfasoare studii clinice

Prin consultarea acestei Liste, pacientii, in functie de afectiunea pe care o au, pot identifica centrele medicale autorizate in Romania sa desfasoare studii clinice pentru diverse patologii.

“Decizia de includere a unui pacient intr-un studiu clinic apartine medicului investigator, pe baza unor criterii riguros stabilite. Medicul investigator va indruma si orienta pacientul in tot acest demers, incepand cu informarea corecta si completa a acestuia precum si semnarea consimtamantului informat privind studiul clinic.”, transmite Agentia Nationala a Medicamentului.

Registrul Public European cu studiile clinice aprobate in UE

La recomandarea Comisiei Europeane a fost creat Registrul Public European care include studiile clinice cu beneficiu terapeutic aprobate la nivelul Uniunii Europene. Astfel, prin accesarea link-ului https://www.clinicaltrialsregister.eu/ctr-search/search, existent la finalul Listei postate pe site-ul ANMDMR si introducerea in motorul de cautare a numarului EudraCT aferent studiului de interes, pot fi gasite informatii precum: numele complet al studiului, informatii despre sponsor, afectiunea medicala sau informatii legate de criteriile de includere si excludere in studiu.

Lista studiilor clinice autorizate in Romania, in anul 2022, pana la data de 18 august, poate fi consultata AICI.

Etichete: studii clinice, studii clinice romania,

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.