Pacientii nu trebuie sa plateasca testarea Covid-19 la internarea in spital

Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sanatatii a aprobat un Ordin de ministru privind unele masuri ce se aplica de unitatile sanitare, in situatii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Conform documentului, in vederea prevenirii si limitarii infectiilor asociate asistentei medicale, unitatile sanitare publice pot organiza testarea pacientilor pentru detectia infectiei cu virusul SARS-CoV-2, in cadrul activitatii de screening la internare.

“Costurile activitatii de screening sunt suportate de unitatea sanitara publica din venituri proprii. Managerii unitatilor sanitare publice au obligatia de a dispune masurile necesare in vederea asigurarii accesului pacientilor in unitatile sanitare publice, precum si accesului acestora la serviciile medicale, fara prezentarea rezultatului unui test pentru detectia infectiei cu virusul SARS-CoV-2.”, transmite Ministerul Sanatatii.

Potrivit sursei citate, nerespectarea acestor prevederi de catre managerii unitatilor sanitare publice constituie cauza de incetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Etichete: testare covid-19, testare sars-cov-2, plata test covid pacienti

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.