Pacientii nu platesc diferenta de pret pentru cele mai multe dispozitive medicale

dispozitive-medicaleToti asiguratii din sistemul public de sanatate au dreptul la dispozitive medicale pentru recuperarea unor deficiente fizice, dar si la alte materiale de specialitate.
Aceste dispozitive se acorda la recomandarea medicului de specialitate si cu aprobarea Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, iar ceea ce este imbucurator pentru pacienti este ca nu vor plati diferenta de pret.

Exceptie pot face doar cristalinele si protezele auditive, daca se doreste ceva mai de calitate, scrie publicatia desteptarea.ro.

De la emiterea deciziei privind achizitionarea unui astfel de aparat si pana la facturarea serviciului trece foarte putin timp, in functie de natura dispozitivului. La CJAS Bacau, cele mai vechi cereri sunt din luna noiembrie 2016.

„Este un target pe care ni l-am stabilit, desi legea nu prevede nimic in acest sens. Nu vrem sa avem liste de asteptare mai mari de trei luni. Nu vorbim aici de stomii sau aparate de oxigen, considerate de maxima urgenta, pentru care eliberam facturi imediat, in maximum trei zile, dupa aprobarea lor de catre consiliul de administratie al institutiei”, a declarat Dan Stoica, director executiv relatii contractuale la CJAS Bacau, conform desteptarea.ro.

La Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Bacau, in prezent, sunt incheiate72 de contracte cu furnizorii de dispozitive medicale.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.