Pacientii romani nu mai sunt primiti pentru transplant pulmonar la Viena

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat marti ca a primit o instiintare „neoficiala”, vineri, din partea clinicii de specialitate din Viena potrivit careia pacientii romani nu mai sunt primiti pentru transplant pulmonar.

Demnitarul a precizat ca instiintarea primita de la clinica de specialitate din Viena privind refuzul de a face transplant pulmonar pentru pacienti romani nu era una oficiala, ci una trimisa pe adresa de mail.

„Am primit o scrisoare de la un profesor de la Viena, pe mail, nu oficial, care m-a anuntat ca, din cauza scaderii capacitatii centrului, pacientii din Romania nu vor mai fi primiti la tratament”, a spus ministrul Sanatatii, conform Agerpres.

El a mai afirmat ca este nemultumit de activitatea Agentiei Nationale de Transplant si urmeaza sa analizeze intreaga situatie pentru eventuale masuri.

„In mod normal, cei de la ANT trebuiau sa aiba minim doua centre cu care sa lucreze, domniile lor am inteles ca au inceput deja demersurile. Ei aveau deja semnale, s-a mai intamplat o data acest lucru anul trecut, cand clinica de la Viena a blocat transplantul, insa aceasta blocare a transplantului unilaterala eu zic ca este putin in afara legii”, a adaugat ministrul Sanatatii, conform sursei mentionate.

Florian Bodog a precizat ca se afla in contact si cu alte centre din strainatate care fac transplant pulmonar, insa nu poate sa dea un termen.

 

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.