Pacientii internati in spital nu trebuie sa-si mai cumpere singuri medicamentele

spital-interior-holOdata cu intrarea in vigoare a noului Contract-Cadru si a pachetului de servicii din sistemul public de asiguri medicale, pacientii internati in spitale nu vor mai trebui sa-si cumpere singuri medicamentele. Cel putin teoretic.

Spitalele care au contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor fi obligate sa asigure bolnavilor internati tratamentul de care au nevoie.

Astfel, odata cu intrarea in vigoare a noilor reglementari, adica 1 aprilie 2015, este interzis ca pacientii sa mai fie trimisi sa-si cumpere medicamentele sau materiale sanitare, pe care ulterior sa le deconteze ca si cand ar fi fost acordate de unitatea sanitara.

Insa, aceasta practica nu va putea fi oprita dintr-o data, lucru recunoscut si de oficiali. De aceea, chiar presedintele CNAS, dr. Vasile Ciurchea spune ca este nevoie ca pacientii sa reclame orice astfel de actiune.

Ministerul Sanatatii impreuna cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au stabilit si programele nationale de sanatate pentru anii 2015 – 2016.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.