Pacientii din Romania vor avea dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii

Proiectul de lege potrivit caruia asiguratii din sistemul public de sanatate au dreptul si la servicii medicale pentru terapia durerii, a fost adoptat de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz.
Actul normativ are ca obiect de reglementare instituirea dreptului asiguratului la servicii medicale pentru terapia durerii, respectiv ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti, cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii.

Potrivit proiectului de lege, serviciile medicale pentru terapia durerii sunt „ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament si monitorizare a pacientilor de toate varstele, copii sau adulti, cu dureri acute sau cronice, avand ca scop imbunatatirea calitatii vietii acestora prin controlul sau inlaturarea durerii”.

Astfel, asiguratii au dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicatiilor ei, pentru recuperarea dupa boala si pentru terapia durerii.

De asemenea, potrivit actului normativ, durerea este “experienta senzoriala si emotionala neplacuta asociata sau semanand a fi asociata cu o leziune tisulara reala sau potentiala”.

Etichete: terapie durerii, tratament durere, durere cronica

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.