Pacientii din Alba pot transmite daca li s-a cerut mita

Pacientii internati in Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia pot, prin intermediul unor aparate amplasate in sectii, sa comunice daca li s-au solicitat, sau nu, bani sau atentii de catre personalul medico-sanitar, respectiv sa-si exprime impresia generala despre unitatea spitaliceasca, relateaza Agerpres.

„Spitalul Judetean de Urgenta Alba Iulia a inceput procesul de certificare pentru implementarea sistemului de management anti-mita, respectiv a standardului international ISO 37001:2016. Implementarea acestui sistem vizeaza toate palierele si domeniile de activitate, cu scopul de a reduce eventuale practici incorecte, in relatie cu pacienti, furnizori sau colaboratori”, a declarat Diana Marza, managerul unitatii.

Potrivit acesteia, unul dintre primii pasi in procesul de certificare a fost instalarea de aparate prin care pacientii pot sa isi exprime opinia, intr-un mod simplu si rapid, cu privire la serviciile primite sau, prin intermediul carora, pot sa comunice daca li s-au solicitat bani sau atentii de catre personalul medico-sanitar.

Potrivit sursei citate, aparatele se afla in prezent amplasate in zece din sectiile spitalului, urmand a fi mutate in altele, la anumite perioade de timp.

Etichete: mita spitale, pacienti alba, spital judetean alba iulia

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.